Gezinsdrama in Terwolde

politie04Twee broertjes van zeven en tien jaar zijn afgelopen nacht dood aangetroffen in een vakantiehuisje op Recreatiepark De Scherpenhof in Terwolde.

Inmiddels is duidelijk dat het gezin uit Spijkenisse komt en sinds twee maanden een chalet huurde. De kinderen – Joey (10) en Jayden (7) – zaten sinds een week in Terwolde op school.

De 41-jarige moeder, die haar kinderen vermoedelijk heeft gedood, is vannacht ernstig gewond per ambulance naar een ziekenhuis overgebracht. Ze verkeert niet meer in levensgevaar. Volgens een politiewoordvoerder lijkt haar situatie stabiel te zijn.

De vriend van de moeder trof het gruwelijke tafereel rond één uur aan toen hij het huisje binnenstapte. Hij belde direct 112. Toen de politie en andere hulpverleners bij het witte optrekje achterop het park arriveerden, bleken de broertjes al te zijn overleden. Zij lagen naast elkaar.

De vriend van de gewonde vrouw is niet de vader van de kinderen. Hij is door hulpverleners opgevangen en de politie ziet hem niet als verdachte. “Alles wijst erop dat de moeder de kinderen om het leven heeft gebracht”, verklaarde politiewoordvoerder Esther Naber op het recreatiepark aan de Bandijk. Onbekend is in welke gemeente het staat ingeschreven en waar de vader woont.

Een flink aantal rechercheurs is vermoedelijk nog uren in de weer met het onderzoek in en rond de witte recreatiewoning.

Vader licht basisschool in Spijkenisse persoonlijk in

Niet alleen in Terwolde is het nieuws ingeslagen als een bom. Ook bij basisschool De Toermalijn in Spijkenisse, waar de broertjes tot de kerstvakantie op school zaten, overheerst verbijstering. Schooldirecteur Paul Hoevenagel werd vanmorgen ingelicht door de vader van de kinderen.

,,Heel knap dat hij dat kon opbrengen”, vertelt Hoevenagel. Het nieuws is volgens Hoevenagel keihard aangekomen bij zowel het team als de kinderen. ,,Het was nog maar een maand geleden dat ze afscheid van ons namen”, zegt hij. De kinderen verlieten de school vanwege een verhuizing.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl