GGD vaccineert de regio tegen Mexicaanse griep

griepOp dinsdag 24 november vaccineert GGD Rotterdam-Rijnmond in Bernisse tegen de Mexicaanse griep.

In deze gemeente zijn in totaal 708 oproepen verstuurd voor kinderen van een half jaar tot 5 jaar en voor huisgenoten van baby’s tot een half jaar.

De GGD gaat uit van een gemiddelde opkomst van 80% en verwacht dat in Bernisse 567mensen gehoor geven aan de oproep.

Burgemeester mevrouw Bouvy-Koene bezoekt dinsdag 24 november om 11.30 uur sporthal de Drenkwaard om haar betrokkenheid bij de inwoners te tonen.

Hellevoetsluis

En op 25 november en op 16 december vaccineert de GGD in Hellevoetsluis tegen de Mexicaanse griep. In deze gemeente zijn in totaal 2683 oproepen verstuurd voor kinderen van een half jaar tot vijf jaar en voor huisgenoten van baby’s tot een half jaar. De GGD gaat uit van een gemiddelde opkomst van 80% en verwacht dat in Hellevoetsluis ruim 2100 mensen gehoor geven aan de oproep.

De vaccinaties zullen gegeven worden in sporthal De Eendraght aan de Sportlaan in Hellevoetsluis. Er zullen op beide vaccinatiedagen verkeersmaatregelen worden getroffen. De omliggende scholen zijn hiervan op de hoogte gesteld. De kruising Sportlaan – Schoolslag zal worden afgesloten. Wie met de auto de wijk of de sporthal wil bereiken, kan dat uitsluitend doen via de Amnesty Internationallaan. Het verzoek aan een ieder is om zoveel mogelijk lopend of fietsend naar de sporthal te komen. Parkeergelegenheid is uitsluitend beschikbaar aan de achterzijde van de sporthal.

Spijkenisse

De vaccinaties voor kinderen van 6 maanden tot 5 jaar vinden plaats in Sporthal Den Oert op vrijdag 27 november en vrijdag 18 december. Op de oproepkaart van de GGD Nederland staat het oude adres van sporthal Den Oert vermeld. Sporthal Den Oert is gelegen aan de J. Witteveenlaan 1 in Spijkenisse.

Bijna 4000 kinderen uit de gemeente Spijkenisse komen in aanmerking voor een vaccinatie. De ouders van deze kinderen hebben via de post een oproep ontvangen. Daarop staat onder meer de tijd vermeld waarop de inenting verkregen kan worden. Neem de oproepkaart op de vaccinatiedag mee naar sporthal Den Oert. Op de oproepkaart staat ook de datum voor de tweede vaccinatieronde in december.

Brielle

Wethouder Wilbert Borgonjen van de gemeente Brielle zal op dinsdag 24 november van 13.30-14.00 uur in Sportcomplex de Dukdalf aanwezig zijn i.v.m. de massavaccinatie van de 0-4 jarigen in Brielle. Hoeveel kinderen daar zijn opgeroepen is onbekend

70.000 vaccinaties

De vaccinatie tegen de Mexicaanse griep is een grote logistieke operatie. De GGD verwacht in de hele regio in de week van 23 november totaal ruim 70.000 kinderen en huisgenoten te vaccineren op negentien verschillende locaties.

Bij de organisatie en uitvoering van deze regionale vaccinatiecampagne zijn ruim 1200 medewerkers betrokken. Dat zijn naast medisch bevoegde medewerkers die de prikken mogen geven ook andere medewerkers. Deze zijn afkomstig uit de GGD en uit alle gemeenten in het werkgebied van de GGD. Zij worden onder andere ingezet om de bezoekersstromen te geleiden en voor het nodige administratieve werk. De GGD heeft gekozen voor een beperkt aantal priklocaties om de beschikbare medewerkers zo efficiënt mogelijk in te zetten.

De afgelopen jaren heeft de GGD veel ervaring opgebouwd met centrale vaccinaties. Daarom kan de GGD de wachttijden in het algemeen op een aanvaardbaar niveau houden.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl