Golf aan autokraken in Hellevoetsluis

De politie waarschuwt inwoners en bewoners van de gemeente Hellevoetsluis voor enkele autoinbrekers die de laatste tijd actief zijn. Vooral uit de wijken de Bonsen Hoek, Ravense Hoek, Struyten en Kooistee komen aangiften binnen.

De politie adviseert slachtoffers van autoinbraak altijd aangifte te doen, zo kan de politie extra alert zijn op deze vorm van criminaliteit. Indien u een verdachte situatie opmerkt, belt u dan 112.

Preventietips tegen auto-inbraak

Wat kan de autobezitter dan zelf doen? Zorg dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen. Het beste is natuurlijk om alle waardevolle spullen uit de auto te halen.

Verwijder de houder van het navigatiesysteem, maar vergeet ook niet om even de plek van de zuignap weg te poetsen. Leg navigatieapparatuur niet zichtbaar in de portiervakken maar neem het mee uw huis in. Verwijder het frontje van de autoradio en laat dit niet in de auto liggen. Leg geen laptops of andere draagbare computerapparatuur in de auto. Mocht dit onvermijdelijk zijn, laat deze apparatuur dan niet in stand-by modus met Bluetooth ingeschakeld in het voertuig achter. Voor kwaadwilligen is deze apparatuur ook dan zichtbaar, al ligt het in de kofferbak. Verder is het belangrijk om na de aanschaf van de genoemde apparatuur, type- en serienummers op te schrijven en deze goed te bewaren. Dit maakt de opsporing achteraf eenvoudiger.

Laat het handschoenenkastje leeg en open achter. U kunt ook een politieflyer in de auto leggen, waarop staat dat uw voertuig op advies van de politie leeg is.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl