Gratis Rondje Pontje

pont-spijkenisseDe veerponten in Spijkenisse en de Hoeksche Waard varen zaterdag 19 september gratis voor fietser en voetgangers.

De gemeente stelt voor deze dag een gratis fietsroute ‘Rondje Pontje’ langs het Spui en de Oude Maas beschikbaar. Deze route (via Hoogvliet, Rhoon, Oud en Nieuw-Beijerland weer terug naar Spijkenisse) start vanaf het Milieu Huis aan de A. Van der Nootstraat 6.

Het Milieu Huis is op deze dag van 10.00 tot 15.00 uur geopend voor een (gratis) kopje koffie of thee en een pannenkoek. De fietsroute is daar gratis af te halen en tijdens werkdagen ook bij de informatiebalie van het stadhuis te Spijkenisse .

Rondje Pontje is een onderdeel van de Week van de Vooruitgang. De Week van de Vooruitgang is de Nederlandse versie van de European Mobility Week. In deze week worden wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot. Dit jaar is de week in Nederland extra lang, van 13 tot en met 22 september. Stichting LOAZ, een stichting ter bevordering van duurzame mobiliteit, is in Nederland de initiatiefnemer van de week.

Ieder jaar wordt medio september in geheel Europa tijdens de Week van de Vooruitgang aandacht besteedt aan duurzaam vervoer. In deze week worden wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot. Doel is vooral om mensen bewust te maken van de voordelen van schoner vervoer, zoals een vermindering van de uitstoot van broeikasgassen en een betere luchtkwaliteit. Het verkeer draagt namelijk in hoge mate bij aan de opwarming van de aarde en aan luchtvervuiling.

Zie www.weekvandevooruitgang.nl voor meer informatie.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl