Groen Links: We gaan uit van krimp

annemariekoopmanGroenLinks Spijkenisse presenteert haar kandidatenlijst voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart.

Een lijst met mensen die hun wortels hebben in de Spijkenisser samenleving. Het is een mix geworden van mensen met nieuwe ideeën en ervaren politici. Ook kent de lijst mensen die deskundig zijn op verschillende gebieden.

Dat is belangrijk omdat veel met elkaar samenhangt. Zo hangt dierenwelzijn bijvoorbeeld samen met hoe we met milieu en bouwen omgaan. Integratie hangt samen met, bijvoorbeeld onderwijs en jeugd. Gezondheid hangt samen met voorzieningen voor mensen met een beperking, sport, onderwijs en inrichting van de stad. Zo kan nog wel even worden doorgegaan.

Met lijsttrekker Anne Marie Koopman – van Kouwen gaan we sterk de verkiezingen in. Deze lijsttrekker heeft een stevige staat van dienst als politica en belangenbehartigster.

GroenLinks presenteert zich dus niet als een partij met maar één of twee onderwerpen, maar als brede partij die over alles nadenkt en goede oplossingen aanrijkt. GroenLinks heeft zin in de Spijkenisser toekomst. Een toekomst waar we stoppen met de harde taal, maar eindelijk het weer eens voor elkaar opnemen en samen de schouders eronder zetten. Samen voor een groene sociale stad, waar het gaat om de mensen en niet om de prestigeprojecten. Waar we niet denken in groei-groei-groei, maar om hoe maken we het zo prettig mogelijk voor elkaar.

Krimpgemeente

In tegenstelling tot andere partijen gaat GroenLinks uit van de krimpgemeente. Al jaren loopt het aantal inwoners achteruit. Dat zal ook nog jaren doorgaan. Daarom moet het beleid om. Van bouwen naar beheren. Andere partijen ontkennen die krimp. Maar feit is dat de stad nu al is gekrompen van 76000 naar 72000. Daarom staan zoveel woningen bedrijfspanden leeg. Dat vraagt om een heel ander beleid. Een heel positief groen en sociaal beleid!

De lijst van Groen Links

1. Anne Marie Koopman – van Kouwen
2. Anne-Marie den Ouden
3. Alfred Blokhuizen
4. Evelien van Doorn
5. Ellie Cafferata
6. Joop van Heeswijk
7. Thea van der Borgt
8. Rombout Kerstens
9. Ger Groenenboom – van Tol

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl