Groene wielen voor het gemeentehuis Hellevoetsluis

hellevoetsluis-greenweels1Sinds begin mei staan er twee sportieve, knalrode, energiezuinige auto’s op het parkeerterrein bij het gemeentehuis.

Deze kunnen door de ambtenaren gereserveerd worden om dienstreizen mee te maken. De gedachte is dat hierdoor door ambtenaren minder autokilometers worden gemaakt en dat is goed voor het milieu.

De gemeente Hellevoetsluis is een bedrijfsabonnement voor een jaar aangegaan met Greenwheels. Dit bedrijf levert auto op bestelling die door een organisatie of leden van Greenwheels in een buurt gereserveerd kunnen worden. De gedachte achter het concept is dat leden die geen auto willen aanschaffen of niet dagelijks een eigen auto nodig hebben, een auto kunnen delen met andere mensen. De auto’s die bij de gemeente geparkeerd staan kunnen dus ook gereserveerd worden door bewoners uit de omgeving die lid zijn van Greenwheels.

De gemeente Hellevoetsluis is het lidmaatschap voor de organisatie aangegaan om het aantal ‘eigen’ kilometers van medewerkers te verminderen. De twee voertuigen kunnen door medewerkers worden gereserveerd voor dienstreizen. Het levert twee voordelen op. Ten eerste kunnen ambtenaren die vaak op de fiets naar het werk komen dit blijven doen indien zij een afspraak buiten de deur hebben. Ten tweede kan er gebruik worden gemaakt van de energiezuinige auto’s.

De gemeente Hellevoetsluis wil met de proef van een jaar ook andere inwoners en bedrijven van Hellevoetsluis bekend maken met het begrip autodelen. De gemeente maakt over een jaar de balans op in een evaluatie.

hellevoetsluis-greenweels2

Wethouder Hofman, met onder andere milieu in zijn portefeuille, maakte bij de
overhandiging van de Greenwheels meteen een proefrit. Niet bekend is of B&W van Hellevoetsluis voortaan ook groen gaan rijden

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl