Marine Hospitaal Hellevoetsluis door brand verwoest

marinehospital3Rond kwart over tien is er brand uit gebroken in het voormalige Marine Hospitaal te Hellevoetsluis.

In het monumentale pand waren 14 appartementen gevestigd.

Bewoners van het complex konden op tijd het brandende gebouw verlaten. Ook bewoners van de omliggende gebouwen zijn geëvacueerd. In totaal zijn 64 mensen opgevangen.

Het vuur brak uit op de bovenste etage van het monumentale appartementencomplex aan de Oostkade. Het gebouw is geheel uitgebrand. In het gebouw was veel hout verwerkt. De vlammen dreigden over te slaan naar andere monumenten in de directe omgeving. Deze zijn natgehouden waarmee voorkomen is dat de brand deze gebouwen in as zou leggen.Wel is daardoor veel waterschade ontstaan.

De brandweer van Hellevoetsluis werd ondersteund door brandweerkorpsen uit uit de gehele regio. Er was een blusboot aanwezig welke de brandweer assisteerde door het nathouden van omliggende panden.

De politie had de Oostkade geheel afgesloten voor het massaal toegestroomde publiek. De bewoners van de omliggende gebouwen zijn eveneens geëvacueerd. In totaal zijn 38 woningen ontruimd. De gemeente bekijkt waar de gedupeerden van de brand de nacht kunnen doorbrengen. Inmiddels is een deel van de getroffen bewoners onderdak geregeld in een vakantiepark te Hellevoetsluis.

De bewoners zijn in eerste instantie opgevangen in een restaurant in de buurt. Alle bewoners uit het appartementencomplex hebben zich gemeld. Eén van de bewoonsters lag te slapen toen de brand uitbrak. Zij kon zichzelf en haar 2 katten redden. Maar van haar woning is niets meer over.

Burgemeester Kleijwegt van Hellevoetsluis spreekt in eerste reactie van ‘een grote tragiek’. In het gemeentehuis in Hellevoetsluis zijn extra mensen ingezet om vragen over de brand te beantwoorden

Er zijn geen gewonden gemeld. De bluswerkzaamheden gaan nog zeker heel de middag duren. De rook afkomstig van de brand, waaide uit tot ver in de regio.

Lees ook: deze update over de nazorg van de getroffen bewoners

marine-hospitaal33

{youtube}IfAoiCwX2PY{/youtube}
{youtube}8ru4S95NszI{/youtube}
{youtube}tReZVRiHdtU{/youtube}
{youtube}8OZho9ymNuc{/youtube}

marine-hospitaal21marine-hospitaal22marine-hospitaal23marine-hospitaal24marine-hospitaal25marine-hospitaal26marine-hospitaal27marine-hospitaal28marine-hospitaal29marine-hospitaal30marine-hospitaal32marinehospitaal5marinehospital2

marinehospitaal6 marine-hospitaal08marine-hospitaal10marine-hospitaal11marine-hospitaal12marine-hospitaal13marine-hospitaal14marine-hospitaal15marine-hospitaal16marine-hospitaal17marine-hospitaal18 marine-hospitaal20

 

© Foto’s: Chantal Coolsma, Rudolf Mook, Renato Radice (VPinfo.nl), Dion Meijer (VPinfo.nl)

1 Reactie

  1. Pingback: Marine Hospitaal

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl