Hamerslag komt niet meer terug als wethouder in Spijkenisse

hamerslag1Wethouder Hanneke Hamerslag is niet beschikbaar voor een nieuwe termijn als wethouder van de gemeente Spijkenisse.

Nu de onderhandelingen over een nieuw college in Spijkenisse bijna zijn afgerond heeft de CDA-wethouder laten weten niet in te zijn voor een nieuwe periode.

Als een verrassing komt dit nieuws niet. Al eerder werd door bronnen op het stadhuis gemeld dat haar terugkomst zeer onwaarschijnlijk zou zijn.

De afgelopen vier jaar was Hamerslag wethouder van Sociale Zaken, Werkgelegenheid, Maatschappelijke Zorg en Integratie.

“Een prachtige, maar tegelijkertijd ook alles opslokkende functie. Ik heb maar weinig tijd gehad voor mijn eigen gezin en mijn kleinkinderen en maak daarom met liefde de weg vrij”, aldus Hamerslag in het, door de gemeente Spijkenisse verspreide, persbericht.

In totaal heeft Hanneke Hamerslag de politiek twaalf jaar gediend, eerst als gemeenteraadslid en de laatste vier jaar als wethouder. “Ik heb echt oprecht genoten van het wethouderschap, maar wil nu meer tijd besteden aan mijn privéleven”, zo stelde de politica in haar afscheidsrede voor genodigden en ambtenaren met wie zij de afgelopen jaren heeft samengewerkt.

Hamerslag heeft aangekondigd vooralsnog wel in de gemeenteraad van Spijkenisse te willen blijven fungeren.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl