Hans Spekman (PvdA) komt praten over de AOW

hans-spekmanHans Spekman, lid van de Tweede Kamer voor de PvdA, komt naar Spijkenisse voor een toelichting op en discussie over de AOW-plannen van het kabinet (het verhogen van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar), waaraan ook de PvdA zich inmiddels heeft geconformeerd.

Er leven tal van vragen:

– Breuk met verkiezingsbeloften! Maar bij de verkiezingen eind 2006 was er nog geen sprake van een recessie. Vanwege maatregelen om de schade zo veel als mogelijk te beperken, is de staatsschuld tot onaanvaardbare hoogten gestegen.

– Het aantal AOW’ers neemt aanzienlijk toe ten opzichte van het aantal werkenden, en de levensverwachting is aanzienlijk gestegen ten opzichte van de tijd waarin de AOW is ingevoerd.

– We hebben straks te weinig handen aan het bed, zitten we dan wel te wachten op 65-jarigen en behoort dit dan niet tot de categorie zware beroepen?

– Hoe gaat het met de pensioenen, hebben de werkgevers daardoor een aanzienlijk voordeel en wilden zij daarvoor bij voorbaat al niet meewerken in de SER aan alternatieve AOW-plannen van de FNV? Zijn er wel echte alternatieven?

– Moest dit perse nu besloten worden in het zicht van de gemeenteraadsverkiezingen?

Overigens wel eerlijk en – er is immers al jaren sprake van – het lijkt onontkoombaar en moet er een keer door de zure appel worden heen gebeten. Toch is deze zure appel, met name bij de PvdA, moeilijk te verteren, veel boosheid en onbegrip, ook nog heel veel vraagtekens en moeilijk uit te leggen.

Hans Spekman komt het toelichten en erover praten. Weet hij de sceptici te overtuigen?

Op 25 november as. in het Milieuhuis aan de Anthonis van der Nootstraat 4 in Spijkenisse; aanvang 20.00 uur.

 

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl