Harry Potter in Waterland?

harrypotter-waterlandAls ware Bomenridders waren we op een avond in de eens zo groene wijk Waterland om te zien of er onrecht te bestrijden was. Zelfs al Ridder ontkom je soms niet aan onbehaaglijke gevoelens.

Zo was er alom verdriet en woede te bespeuren om al de verwoeste en gerooide bomen, en… overal stonden Heksenbezems.

Het was stil en donker op straat en angstig keken we om ons heen. Was Harry Potter met zijn vrienden geland en vergaderden zij hier? Op zich zou dat niet zo erg zijn, maar misschien zou Voldamort zich dan ook ergens schuilhouden.

Het kon natuurlijk ook Eucalypta zijn of andere figuren met weinig goeds in de zin. Hoe dan ook, die Heksenbezems beangstigden ons. Kijk, een enkele kwade geest konden wij als Ridders wel aan, zelfs wel een paar, maar aan de bezems te zien waren het er veel!!

Zouden deze wezens van de duisternis soms die mooie bomen hebben gesloopt om hun plekken als parkeerplaats te gebruiken?

De wijk was zijn groene vriendelijkheid verloren! Kale straten zover het oog strekt, op de Heksenbezems na dan.

Ik had de wijk zien bouwen, de bomen zien groeien en had zelfs daar willen wonen. Mensen spraken vol liefde en trots over hun wijk. En, vroegen wij ons af, zitten mensen nu klappertandend in hun huis verscholen? Zij zien die bezems al langere tijd en wachten gelaten op de dag dat tovenaars en heksen hun kunsten zouden vertonen en zelfs de laatste boom of struik zouden laten verwijderen.

Plotseling kroop er, onder een struikje uit een lieflijke groene tuin, een egeltje naar ons toe. Vermoeid door gestoorde winterslaap fluisterde hij ons angstig toe: “Voorzichtig, ga terug waar je vandaan komt, het is gevaarlijk hier”. Ze zijn hier nog niet klaar.”

“Wie zijn waar nog niet mee klaar?”vroegen wij nieuwsgierig.

“Onze Natuur Slopers en Vernietiging Van Diertjes. Zij werken sinds een poos samen om iedere boom die een behoorlijke kroon heeft en elke struik die hoger dan jullie enkels komt te elimineren, waardoor geen zang- en tuinvogeltje hier meer wil komen en geen egel of pad kan overleven.” Er staan nog een paar bomen in de wijk, maar als die ook verdwenen zijn, tja, dan kan het zomaar zijn dat ze hun oog op andere wezens laten vallen. Je kunt zien waar ze geweest zijn. Als ze een stukje natuur hebben gesloopt en dieren verjaagd laten ze een Heksenbezem achter. Ze noemen dat dan Boom, terwijl je toch ziet dat het gewoon een struikje op een stok is. Neem mijn raad aan en vertrek en als het kan neem mij dan mee. Misschien duurt het nog even voor ze bij jullie beginnen en heb ik nog een beetje tijd. Ik heb ze horen praten, ze gaan door tot heel Spijkenisse een kale stad is.”

Onder de indruk namen wij het diertje mee naar huis en daar zullen we overleggen hoe het verder moet. Misschien dat wij Harry Potter kunnen uitnodigen om te helpen om deze Groenslopers een halt toe te roepen.

Misschien kunnen de mensen zelf ook iets doen door op een partij te stemmen die wat vriendelijker tegenover het groen staat en de hoveniers te hulp roept om op grote schaal mooi groen en grote bomen te planten.

 

Annette

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl