Hartelgroep deed mee aan de Landelijke Scouting Wedstrijden

hartelgroep-lsd1Na in april tweede geworden te zijn op de Regionale Scouting Wedstrijden mochten de Supersinten (Valken) van De Hartelgroep meedoen aan de Landelijke Scouting Wedstrijden.

Tijdens het zonovergoten Pinksterweekend was scoutcentrum Buitenzorg in Baarn het toneel voor zo’n 600 kinderen uit de diverse regio’s van Nederland.

Dat het letterlijk een hete strijd zou worden was vooraf niet te voorzien, maar gestreden werd er wel op diverse fronten. Na aankomst op zaterdag werden de deelnemers beoordeeld op teampresentatie, samenwerking en kampopbouw.

Daarna het zaterdagmiddagspel en ook de kookkunsten werden gejureerd. Paste de maaltijd bij het thema, was de voedingswaarde aanwezig, presentatie etc.

Zondag stond het grootste deel van de dag in het teken van de hike. Ploegen die de hele hike goed liepen (uiteindelijk lukte dat slechts 24 ploegen) waren na 18 kilometer weer terug. 18 kilometer langs posten waar diverse opdrachten uitgevoerd moesten worden.

De Valken moesten met behulp van een aantal palen een brug maken tussen 4 reeds aanwezige palen. Moeilijkheid hierbij was dat er geen touw gebruikt mocht worden. Aangezien de Valken onderdeel zijn van luchtscouts wisten ze de jury te vertellen dat ze in zo’n geval de helikopter in zouden zetten. Of dit punten opleverde?

Maandagochtend konden er nog punten met een handelsspel verdiend worden en ook de kampafbraak en opruimen was goed voor punten. Bij de afsluiting maandagmiddag werd de eindstand dan echt bekend. De Valken eindigden niet bij de eerste 30 maar daarvoor waren ze niet naar Baarn afgereisd, wel voor de lol en die hebben ze zeer zeker gehad.

Bij een nadere bestudering van de eindstand bleek dat de andere drie teams uit de regio onder de Valken zijn geëindigd, dus mogen ze zich wat ons betreft nu alsnog beschouwen als Beste van de Regio.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl