Hartelgroep scoort bij Regionale Scouting Wedstrijden

rsw2010Op 17 en 18 april zijn er Scouting Wedstrijden gehouden voor Scouts (11 โ€“ 15 jaar) aan de Brielse Maas.

Daarmee behaalden de scout svan de Hartelgroep uitstekende resultaten. Er deden 47 ploegen mee aan deze wedstrijden en de Hartelgroep werd 2e, 5e, 7e, 8e, 13e en 26e.

Op zaterdagmorgen werden alle tenten opgezet, verdeeld over vier subkampen. Na het oplaten van 400 ballonnen werden de wedstrijden geopend. Het thema was dit jaar “Feest” omdat Scouting Nederland 100 jaar bestaat.

’s Middags werd er een tocht gelopen van zo’n tien kilometer. Tijdens deze tocht kwamen de Scouts posten tegen. Op de posten werd hun scoutingkennis getest. Na de tocht mochten de Scouts hun kookkunsten laten zien. Gevulde eieren en Saromapudding waren verplichte onderdelen op de menukaart.

Op zondagochtend was er een groots opgezet postenspel. Er werd katapulten gepionierd, tenten gebouwd, tochttechnieken geoefend en er was tijd voor sport en spel en drama. Alle Scouts vermaakten zich prima op het grote veld en deden hun best om nog wat punten te scoren.

Na de lunch werden de tenten afgebroken en de punten opgeteld door de vakkundige jury. Inmiddels was iedereen wel nieuwsgierig welke ploeg er uiteindelijk zou winnen. De Supersinten (de Valken van het Smirnoff Eskader) werden uiteindelijk tweede!

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl