Heeft u onze aanbieding al gezien?

stimorolSoms zijn er van die kleinigheden die je na verloop van tijd enorm beginnen te irriteren. Het kan voorkomen dat het moment van herkenning van deze irritatie te laat komt.

Het zijn voor velen vaak onbenulligheden, die af worden gedaan met de woorden: “Waar maak je je druk om of ach luxe probleem”.

Maar de laatste tijd hoor ik steeds meer mensen over dit irritante verschijnsel. Ik heb besloten het niet meer voor me te houden. Ik heb besloten van mijn hart geen moordkuil te maken. Ik wil de wereld veranderen en daarom zal ik niet langer zwijgen over dit afschuwelijke verschijnsel. Ik zal, als het moet, rondom 10 bijwonen en consumentenprogramma’s aanschrijven. Ik heb er alles voor over als het maar stopt. Ik heb het niet over een irritante vlieg die rond je hoofd zoemt, ik heb het niet over die irritante callcenters die altijd bellen rond etenstijd. Ik heb het over dat enorm irritante stemmetje dat bij het afrekenen bij de benzinepomp vraagt: “Wilt u er de kauwgom van de aanbieding bij? Gek word ik ervan. Ik rij veel, dus ik tank veel, maar 3 a 4 keer per week staat zo’n malloot in en te kleine polo of spencer mij te wijzen dat de kauwgom deze week wel heel voordelig is en ik het vast niet heb gezien. Alsof Jules de Korte komt afrekenen. Ben je eenmaal aan de beurt om je pas door gleuf te halen, moet je het pin apparaat zoeken tussen de dozen kauwgom of snoep van de aanbieding. De pompmaffia lijkt zich te hebben verstopt achter kleurrijke dozen.

Met moeite lukt het me m’n tankpas of airmilespas door de bunker van kauwgomdozen heen te geven. Roept er een halve gare: “heeft u onze kauwgom al gezien, deze is in de aanbieding, per twee!”. Het kost moeite, maar het liefst zou ik alle 156 dozen kauwgom door het pompstation rossen. Lazer op met je Karel Utrecht Tango kauwgom. Ik wil niet worden behandeld worden alsof de benzinemaffia weet wat goed voor me is en alsof ik de kans van mijn leven laat lopen. Ik kan zelf kijken, lezen en kiezen. Ik kom TANKEN!

En ze doen het werkelijk overal. Afgelopen weken heb ik het bijgehouden. Als ik alle verkopers hun zin had gegeven dan had in een paar weken tijd 24 pakjes kauwgom, 12 flessen water, 16 repen chocolade en 46 doosjes pepermunt van de aanbieding in mijn dashboardkastje gehad. En het is altijd per 2 voordeliger! En natuurlijk begrijp ik de commercie en moet er geld verdiend worden, maar ik breek m’n nek over dozen voor aanbiedingen als ik het benzinestation binnen loop. Me iets opdringen hoeft dan echt niet meer.

Zo dat lucht op. De volgende keer gaan we het weer over zinnige dingen hebben. Misschien schrijf ik dan wel 2 columns voor de prijs van één. Veel voordeliger!

Marco

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl