Helikoptercrash: zeker 4 doden

helikopterBij de Slufterdam en Noordzeeboulevard op de Maasvlakte is rond 13.00 uur zondagmiddag een helikopter neergestort met vijf inzittenden, de piloot en vier passagiers. Vier inzittenden zijn bij de crash om het leven gekomen. Dat meldde de politie.

De helikopter was van het bedrijf Heli Holland Airservice. Dat heeft het Havenbedrijf Rotterdam gemeld.

Het Havenbedrijf had de helikopter ingehuurd om opnames te maken van de Tour du Port, een tourtocht voor wielertoeristen aan de vooravond van de start van de Tour de France.

Heli Holland Airservice wist kort na de crash nog geen nadere gegevens te melden. Het is volgens de directeur van het bedrijf onduidelijk wat er precies gebeurd is. Ook was aanvankelijk onduidelijk of de helikopter, die vanaf Rotterdam The Hague Airport (voormalig Zestienhoven) was vertrokken, in zee of op land is neergestort.

Gereanimeerd

De politie meldde kort na de crash al twee doden en twee zwaargewonden, die werden gereanimeerd. Een derde slachtoffer is met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht, maar daar alsnog overleden. Het vierde slachtoffer overleed later in de middag aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekendgemaakt.

Ooggetuigen zagen de helikopter een „rare bocht maken” en vervolgens dat het toestel begon te draaien en neerstortte. De luchtvaartpolitie van het KLPD en de Onderzoeksraad voor Veiligheid doen onderzoek naar het ongeval.

Een 51-jarige fotograaf van het Algemeen Nederlands Persbureau ANP heeft de helikoptercrash van zondagmiddag als enige overleefd. Hij ligt in een ziekenhuis in Rotterdam. Zijn situatle is stabiel. Dat heeft zijn behandeld arts verklaard.

© foto: Twitpic, via NOS

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl