Hellevoetsluis gaat energieadviezen verstrekken

stekkerHellevoetsluis gaat bij wijze van proef starten met het verstrekken van gratis huis-aan-huis energieadviezen.

In januari zal in navolging van de buurtaanpak een pilot gestart worden met huis aan huis energieadviezen aan 150 huishoudens in de Struyten (Gorsingen Hoeck).

Het pilotproject zal lopen van januari tot april. Begin januari zullen 6 tot 10 energieadviseurs worden opgeleid. Uit de werkzoekenden uit Hellevoetsluis zijn hiervoor geschikte kandidaten geselecteerd. Bij het verstrekken van de energieadviezen zal gebruik gemaakt worden van energiebesparingpakketten. In dit pakket zitten zes spaarlampen, twee waterbespaarders én een douchecoach waarmee flink kan worden bespaard op de energiekosten. Tevens is een klimaatgids bijgevoegd met nog meer besparingstips. Waar mogelijk zullen de adviseurs de producten uit het pakket direct installeren.

De opgeleide energieadviseurs gaan de energieadviezen op de woensdagen en vrijdagen uitvoeren en zullen goed herkenbaar zijn door het dragen van een bodywarmer met tekst en logo van de gemeente. Daarnaast krijgen ze badges om zich te kunnen legitimeren. De energieadviseurs werken vanuit het bureau wijkbeheer in de Struyten (Plataanlaan) en zullen zich binnen de wijk lopend of per fiets verplaatsen. De energieadviseurs werken met behoud van uitkering en krijgen voor de deelname aan het project een nader te bepalen bonus.

Na evaluatie in mei 2010 zal gekeken worden of het project in augustus 2010 een doorstart krijgt naar de andere wijken van de buurtaanpak. Door middel van de nieuwsbrief buurtaanpak zullen bewoners op de hoogte worden gesteld van het project. In deze nieuwsbrief wordt aangegeven hoe mensen zich kunnen aanmelden voor een energieadvies. In januari zal de aftrap van het project plaats vinden door middel van een feestelijke bijeenkomst.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl