Hellevoetsluis geeft sneller geld aan de armlastige

euro1De gemeenteraad van Hellevoetsluis heeft de subsidieverordening opnieuw vastgesteld, waardoor het verwerken van subsidieaanvragen een stuk simpeler wordt.

De nieuwe verordening is op een aantal punten aangepast om meer klantvriendelijk te worden en door het veranderen van werkprocessen moet daardoor tijdwinst worden geboekt.

Alle politieke partijen waren het er over eens dat de nieuwe verordening beter is dan de voorgaande, maar toch plaatste ze enige kanttekeningen bij het stuk. Zo pleitte de heer Frohling (D66) dat er verschil bestaat tussen de subsidieplafonds van hockeyclubs van heel het eiland en dat er naar gekeken moest worden om dit gelijk te trekken. Mensen die hockey spelen moeten in principe evenveel geld betalen aan contributie.

IBH merkte op dat het nog maar moet blijken het sneller en makkelijker afhandelen van aanvragen ook daadwerkelijk geld oplevert. Ook zou de partij willen dat dit de aanzet zou zijn om nog meer processen van de gemeente te evalueren.

Burgemeester Kleijwegt sprak namens wethouder de Jongh uit dat iedere verbetering op een interactieve tot stand moet komen. Dat vraagt wat meer tijd, maar dat zou het eindproduct wel beter maken. Dat is ook de reden waarom de invoering van dit stuk wat vertraagd is ingevoerd.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl