Hellevoetsluis scoort ruim voldoende

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) laat jaarlijks onderzoek doen naar de prestatie van gemeenten en de tevredenheid van klanten die maatschappelijke ondersteuning ontvangen.

Gemeenten zijn verplicht de gegevens aan te leveren aan het ministerie. Onlangs zijn de resultaten van 2008 bekend geworden. Het onderzoek geeft niet alleen aan of en hoe tevreden de klanten over de maatschappelijke ondersteuning zijn, maar geeft ook inzicht in de prestatie van Hellevoetsluis ten opzichte van andere gemeenten. (In het najaar kunnen de antwoorden van de gemeenten onderling vergeleken worden via de website www.waarstaatjegemeente.nl )

Het college van B&W is blij met de resultaten: “De inspanningen van het afgelopen jaar hebben zijn vruchten afgeworpen; sommige zaken zijn opvallend verbeterd. Zo is 91% van onze cli├źnten tevreden over de deskundigheid van de medewerkers. (In 2007 was dit 86%). En 90% is tevreden over de woningaanpassingen (in 2007 was dit 81%).

Aandachtspunten zijn er ook, we hebben daar meteen acties aan gekoppeld; een aandachtspunt is bijvoorbeeld de tijdsduur van de afhandeling van een aanvraag waarvoor we de interne processen zullen aanpassen.”

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl