Hellevoetsluis Zingt zoekt zangers

zingenHellevoetsluis Zingt, het openlucht meezingfeest op woensdag 5 mei op het plein ter hoogte van de Oostzanddijk, zoekt podiumzangers alias echte sfeermakers, om samen met de presentator het publiek te enthousiasmeren om mee te zingen.

De podiumzangers zetten de toon en met een vrolijke uitstraling in ‘Hellevoetsluis Zingt’ t-shirt zorgen zij voor de juiste sfeer. De stemmen mogen best ongeschoold zijn, het eigen talent is niet belangrijk! Het repertoire bestaat uit voor iedereen bekende nationale en internationale liedjes.

Evenals het publiek hebben de podiumzangers de meezingkrant waarin alle liedteksten staan vermeld. De meezingkrant wordt gratis verspreid onder het publiek. De presentator kondigt de liedjes aan en leidt het evenement. Publiek en koor kunnen luidkeels met de originele (dus met zang) nummers meezingen.

Zowel door het publiek als op het podium wordt samen gezongen. Er is nooit een solo! Om de lokale binding met Hellevoetsluis te onderstrepen bestaan de voorzangers bij voorkeur uit sportverenigingen, zangkoren of vriendenclubs.

{MEDIUMRECTANGLE}

Een deelnemer aan een Nederland Zingt Mee evenement meldt: “Eerder heb ik ook meegezongen als podiumzanger. Het was een leuke ervaring om eens ongecompliceerd te kunnen zingen. Ik hoefde niet op te letten of ik het wel kon. Ik kon me ‘en public’ enthousiast laten gaan alsof ik in de badkamer stond. Ik vond het echt inspirerend om te doen. De volgende keer ben ik dan ook weer van de partij. En ik raad iedereen aan om te proberen ook op het podium te komen. Het is echt een uitdaging en het geeft een heel andere kijk op het zingen.”

Aanmelden

Wilt u meer zien en horen over dit spektakel, kijk dan op de website www.nederlandzingtmee.nl. U kunt zich tot 1 april met een (of een gedeelte van een) groep, koor of organisatie aanmelden via de gemeente Hellevoetsluis: b.houten@hellevoetsluis.nl, onder vermelding van het aantal podiumzangers. Aanvang 19.00 uur, einde 23.00 uur.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl