Hellevoetsluis zoekt verkeersregelaars

verkeersregelaar01Hellevoetsluis is op zoek naar verkeersregelaars. De komende maanden zijn er een veel activiteiten waarbij de nodige verkeersmaatregelen genomen moeten worden.

Zo staat op 10 mei de doorkomst van de Giro d’Italia op het programma en op 4 juli komt de Tour de France dwars door Hellevoetsluis.

 

Dit zijn in ieder geval twee grote evenementen, die de nodige begeleiding vragen. Met name voor die verkeersbegeleiding is de gemeente Hellevoetsluis op zoek naar mensen die als verkeersregelaar de helpende hand willen bieden.

Wat is een verkeersregelaar?

Een verkeersregelaar is een vrijwilliger van minimaal 16 jaar die wordt ingezet om tijdens een evenement het verkeer in goede banen te leiden. De vrijwilliger heeft de (verplichte) instructie verkeersregelaar gevolgd die door de politie wordt gegeven en hij of zij wordt aangesteld door de burgemeester. De instructie neemt ongeveer anderhalf uur in beslag. De aanstelling kan plaatsvinden voor één evenement of voor een periode van maximaal 12 maanden. Kiest men voor een aanstelling van een jaar, dan is de instructie wat uitgebreider.

Heeft u belangstelling om één of meerdere dagen als verkeersregelaar deel te nemen aan de verschillende activiteiten, dan kunt u zich aanmelden bij Bert van den Houten van de afdeling TECS van de gemeente Hellevoetsluis, telefoon 330 574 of via e-mail: b.houten@hellevoetsluis.nl.

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl