Het beest dat verloedering heet

wc-dehoekDit woord doet denken aan bijvoorbeeld Rusland. Als je in Moskou-centrum bent zie je een prachtig Kremlin, keurig onderhouden en erg indrukwekkend, maar zodra je het plein afgaat en bij de normale mens in de straat komt, is alles, kaal, grijs en vies. Ook dichterbij huis vind je verloedering, zoals in Londen, een indrukwekkend businesscentrum, maar de woonwijken!!

Ook nóg dichterbij huis vinden we verloedering. Spijkenisse heeft inmiddels een prachtig centrum, maar komt u wel eens in De Hoek, De Akkers of Waterland? Eens jonge bloeiende wijken zijn nu ten onder gegaan aan kaalslag, vervuiling en overlast.

Het lastige aan verloedering is dat het besmettelijk is en het zich in snel tempo verspreidt door de verschillende buurten. Deze besmetting moet een halt toegeroepen worden! De huidige raad heeft een hoop ambities verwezenlijkt, maar is er niet in geslaagd het Beest dat verloedering heet te verslaan.

Voor de LPF is de maat vol waar het gaat om verloedering in de wijken. Dit moet zo snel mogelijk gestopt worden en wel met eenzelfde volharding als waarin de laatste jaren door raad en college het centrum is opgeknapt. Te beginnen met een revitalisering van de wijken De Akkers, De Hoek en Waterland.

Een belangrijk punt voor de LPF is dat het gemeentelijke meldpunt openbare ruimte duidelijker word gecommuniceerd en dat de afspraken met Reinis over zwerfafval en graffiti meetbaar, controleerbaar en inzichtelijk zijn. Waar het mogelijk is binnen 2 uur voor de burgemeester aanstootgevende graffiti te verwijderen moet dit ook voor de normale burger bereikbaar zijn!

Voor de LPF is het belangrijk om dit samen met de burgers op te pakken en effectief en efficiënt de verloedering te stoppen. Wij vragen u: stuur ons uw foto’s en filmpjes van verloedering in Spijkenisse, meld overlast bij de politie en meld zwerfafval en graffiti bij de gemeente!

De LPF nodigt u uit om recente foto’s van verloedering, tot zover, eens te bekijken via onze website www.lpfspijkenisse.nl . Gaan wij dit ook de komende 4 jaar toestaan?

Dennis Kabbedijk LPF Spijkenisse

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl