Het is Farida

farida-zargarHet stoffelijk overschot dat vrijdag werd gevonden in het Mallebos in Spijkenisse, is zaterdag geïdentificeerd als de sinds 2010 vermiste Farida Zargar. De identificatie is gebeurd aan de hand van gebitsgegevens.

Farida Zargar was vermist sinds 5 augustus 2010. De 22-jarige vrouw verliet die dag aan het eind van de middag op de fiets haar werk, maar kwam nooit thuis aan.

Haar tocht naar huis voerde langs het Mallebos. Daar werd een paar keer gezocht, en daarbij werden wel haar fiets en sleutelbos gevonden.

Het onderzoeksteam dat de vermissing onderzocht, werd weer bijeengebracht nadat in een woning aan de Venusstraat in Spijkenisse Farida’s tas werd gevonden. De politie deed daar een doorzoeking na een bedreiging met een vuurwapen in de nacht van 13 op 14 oktober. Daarvoor werden twee mannen aangehouden. In de kamer van een van hen werd de tas gevonden.

Eind oktober werd deze man opnieuw aangehouden, nu op verdenking van ontvoering de dood ten gevolge hebbend. In de loop van het onderzoek kwam informatie die wees op een mogelijke plaats in het Mallebos, waar de vrouw begraven zou kunnen liggen. Vrijdag werd daar inderdaad een lichaam gevonden. Dat lichaam mist een voet. Eerder deze week was onder een schuur in de tuin aan de Venusstraat al een voet gevonden.

Vrijdagavond is het lichaam van de vrouw overgebracht naar het Nederlands Forensisch Instituut. Daar vindt nog steeds nader onderzoek plaats. Over de doodsoorzaak is daarom nog niets te zeggen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl