Het was een ongelukje

kindermishandeling1Wethouder Kees Dijkman startte op zaterdag 12 juni 2010 de campagne Aanpak Kindermishandeling op het Uitplein.

Vandaag was het regionale infoteam van de Campagne Aanpak Kindermishandeling aanwezig in de regio Rotterdam om op een opvallende manier aandacht te vragen voor het onderwerp kindermishandeling.

De boodschap van de campagne is dat kindermishandeling overal en in ieders omgeving voorkomt. Daarbij is twijfel en onzekerheid of er wel sprake is van kindermishandeling heel normaal.

Het doel is dat omstanders meer met andere mensen erover gaan praten of met professionals in contact komen. Het infoteam was deze dag in Rotterdam, Spijkenisse en Vlaardingen. De regionale campagne maakt onderdeel uit van de landelijke publiekscampagne van demissionair minister Rouvoet (Jeugd en Gezin).

Op het Uitplein in Spijkenisse confronteerde het infoteam op een opvallende manier voorbijgangers met het feit dat kindermishandeling ook in hun omgeving voorkomt. De letters uit de campagne spelen hierin, net als in de TV-commercial, een prominente rol.

Aanpak van kindermishandeling in regio Rotterdam

In de regio Rotterdam wordt op grote schaal aandacht besteed aan de preventie van kindermishandeling. In alle gemeenten in de stadsregio Rotterdam, Goeree Overvlakkee en de Hoeksche Waard zetten professionals samen hun schouders eronder. Het doel van de nieuwe aanpak is om kindermishandeling te voorkomen, zo snel mogelijk signaleren en stoppen en passende hulp bieden.

In deze aanpak, de Regionale Aanpak Kindermishandeling (RAAK) maken gemeenten, organisaties en professionals afspraken en werken zo op regionaal niveau samen aan een samenhangende en effectieve bestrijding van kindermishandeling.kindermishandeling2

© Foto’s Cok de Coninck voor VPinfo.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl