Hoe is het met patiënt Ruwaard van Putten?

Het gaat het niet goed met het ziekenhuis Ruwaard van Putten op het eiland Voorne Putten. De SP spijkenisse maakt zich bezorgd over de huidige situatie in het Ruwaard. Het ziekenhuis kwam laatst met een reactie naar aanleiding van media berichten. Wat de cardiologische patiëntenzorg betreft, heeft het Ruwaard van Putten Ziekenhuis nauwe contacten met de ziekenhuizen in de regio.

Het Maasstad Ziekenhuis is, op verzoek van de Raad van Bestuur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis, momenteel beschikbaar voor de klinische cardiologische zorg. Dit betekent dat hartpatiënten die opgenomen moeten worden, terecht kunnen bij het Maasstad Ziekenhuis. Andere ziekenhuizen in het samenwerkingsverband Stichting Samenwerkende Rijnmond Ziekenhuizen (SRZ) staan eveneens klaar om patiënten van het Ruwaard op te vangen, mocht dit nodig blijken te zijn. Verder is het Ruwaard van Putten Ziekenhuis momenteel in gesprek met diverse partners over de financiële positie van het ziekenhuis. Ook hierbij wordt nadrukkelijk de samenwerking gezocht met ziekenhuizen in de regio Rijnmond. Van een fusie met een ander ziekenhuis is op dit moment geen sprake. “
Uiteraard is het prettig te weten dat inwoners van Spijkenisse en plaatsen in de regio eventueel naar een ander ziekenhuis kunnen gaan. De meeste patienten weten dat zelf ook wel.
Al eerder heeft de SP raadsvragen gesteld naar de financiële situatie van het ziekenhuis. Maar het blijft rommelen rond het ziekenhuis. Het is goed om te constateren dat er geen mediastilte is. Veel aandacht is nodig om ervoor te zorgen dat het Ruwaard op alle afdelingen goede en veilige zorg kan bieden.
Door 2e kamer leden Renske Leijten en Henk van Gerven (beiden SP) zijn schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de situatie bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl