Honden op cursus om te wennen aan vuurwerk

hond-en-vuurwerkSteeds meer honden worden bang voor vuurwerk. Vanaf hun tweede levensjaar worden honden bevattelijker voor angsten zoals voor vuurwerken en knallen.

Met een vuurwerk cursus kunnen eigenaren er zelf voor zorgen dat hun hond niet bang wordt of als hij vorig jaar al bang was het dit jaar voorkomen.

De meeste honden kunnen vanaf het tweede jaar bang gaan worden. Daarom is het nodig om uw dier te beschermen tegen deze angst. Dierenarts Yolanda Elbertse van Sterkliniek Dierenartsencentrum Hoogvliet en Spijkenisse geeft de vuurwerk cursus. Door op tijd te beginnen met de training kan de eigenaar zelf de angst van zijn of haar hond voorkomen of wegnemen. Hierdoor hebben honden een veel rustigere oud en nieuw zonder angst.

Yolanda vertelde dat ze zelf vroeger een hele bange hond had genaamd Guy. Guy was als de dood voor de knallen en wilde al dagen van te voren niet meer naar buiten of alleen heel erg laat. Omdat een hond toch buiten moet poepen en plassen is zei begonnen met Guy te trainen. Je moet dan wel op tijd beginnen. Tegenwoordig kunnen we veel meer met vuurwerk geluiden en kunnen dierenartsen samen met u bepalen welke middelen er nog meer nodig zijn om uw hond te helpen het oud en nieuw veilig en zonder angst door te komen.

Yolanda geeft twee gratis cursusavonden voor alle eigenaren uit de regio. Iedereen is ven harte welkom en hoeft geen client van een van de genoemde praktijken te zijn. In deze cursus wordt behandeld hoe de eigenaar zijn of haar hond kan trainen om niet meer bang te zijn voor knallen. Wel moet er op tijd begonnen worden vandaar dat de cursus op donderdag 19 en 26 november wordt gegeven. Er kunnen tijdens een cursus avond maximaal 20 personen komen. De avond begint om 19.20 en is rond 20.45 uur afgelopen. Meer informatie via p.hundepool@dachoogvliet.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl