Honderden jongeren ploeteren door dorpen

proto2009Honderden jongeren doen mee aan ProTO. Wandelaars en fietsers kunnen ze 16,17 en 18 april rond Rockanje, Oostvoorne en Tinte tegenkomen.

ProTO is een jaarlijks evenementenweekend voor leden van christelijke jongerenverenigingen uit heel Nederland.

De deelnemers kennen elkaar vooral van discussiebijeenkomsten en stapavonden. Tijdens het ProTO-weekend trekken honderden 16- tot 25-jarigen vooral sportief op, want een ruim twintig kilometer lange hindernistocht met spectaculaire spellen die zij zaterdag in teamverband moeten afleggen vormt de ruggengraat van het evenement.

De sportieve strijd is fel, maar ProTO draait uiteindelijk om het ontmoeten van geloofsgenoten. Dat kan tijdens de feesten, maar ook op camping Kruiningergors bij Oostvoorne, waar de deelnemers dit hele weekend overnachten. Slotstuk van het weekend is een vrolijke kerkdienst. Deze begint zondag om 10.00 uur in de Welkomkerk aan de Hoogvlietlaan in Rockanje en iedereen is welkom.

Wie de ProTO-deelnemers al vóór de kerkdienst aan het werk wil zien, kan ze zaterdag tijdens de tocht volgen. De route leent zich voor een mooi uitje. In de kerk aan de Rialaan in Oostvoorne en in het Verenigingsgebouw van Tinte aan de Strijpsedijk liggen routebeschrijvingen klaar. Meer informatie: www.protoweekend.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl