Houtman gaat wel de raad van Spijkenisse in

peter-houtmanOud-Feyenoordspeler Peter Houtman heeft als lijstduwer voor Onafhankelijk Nieuw Spijkenisse (ONS) voldoende stemmen gekregen om een raadszetel op te eisen.

Een woordvoerder van de partij zei maandag dat Houtman, tegenwoordig onder meer stadionspeaker in de Kuip, na een weekeinde beraad heeft besloten toe te treden tot de gemeenteraad.

In de Telegraaf reageert Houtman: „Maar de mensen moeten niet van me verwachten dat ik in driedelig grijs en met mijn aktetas op het gemeentehuis zal verschijnen. Peet blijft wel gewoon Peet.”

„Ik heb me de laatste tijd verdiept in de politiek en ik moet zeggen dat ik aangestoken ben door het virus. Daarom ga ik het gewoon proberen. Ik vind het interessant om te ervaren wat de politiek in de praktijk inhoudt.”

De ex-profvoetballer kwam op de kieslijst van ONS terecht nadat hij door de partij was gevraagd. „Het partijprogramma sprak me aan. ONS heeft bijvoorbeeld al veel betekend voor de sport in Spijkenisse.

Daarnaast zijn de leden enthousiaste mensen die van aanpakken weten. Echt op zijn Rotterdams”, lacht de geboren Rotterdammer, die ook een eenmanszaakje heeft voor het geven van lezingen, spreekbeurten en presentaties.

ONS-lijsttrekker Gert-Jan ’t Hart is apetrots op zijn nieuwste aanwinst. „Sport en het verenigingsleven vormen een van de pijlers van ons partijprogramma. En Houtman is natuurlijk een icoon van de sport. We zijn heel gelukkig met hem.”

Houtman was een aantal periodes actief in het rood-wit van Feyenoord. Na uitstapjes bij onder meer FC Groningen en Sporting Lissabon keerde de spits steevast terug in De Kuip.

{BANNER}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl