Huisartsenposten in de regio bereikbaar voor doven

dovenschapVoor slechthorenden en doven zijn de diverse huisartsenposten in de regio vanaf nu ook bereikbaar. Het gaat om de huisartsenposten voor de gemeenten Albrandswaard, Rozenburg, Hoogvliet, Spijkenisse, Pernis, Hellevoetsluis, Westvoorne, Bernisse en Brielle.

Voor doven en slechthorenden is het voeren van een telefoon een lastige aangelegenheid.

Omgevingsgeluid, het niet beschikbaar zijn van een teksttelefoon of het niet goed begrijpen dat er eerst een welkomstekst te horen is, maakt dat doven en slechthorenden veel problemen ondervonden in het contact met de huisartsenposten.

Deze service is beschikbaar via de website van de Centrale Huisartsenposten Rijnmond:
U logt in op www.huisartsenpostenrijnmond.nl en kies de huisartsenpost in uw postcodegebied, druk op live chat groene oortje of via de teksttelefoon via de KPN: Tel nummer: 0900 -8410
De assistente zorgt dat uw hulpvraag terecht komt bij de huisartsenpost in uw postcodegebied;
Een ervaren doktersassistente vraagt u om uw gegevens en klachten in te typen en stelt aanvullende vragen; geeft aan wat de huisartsenpost voor u kan doen, dat kan zijn: een advies, een recept, een afspraak op de huisartsenpost in uw postcodegebied of een huisbezoek door een dokter.

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl