Oud-Beijerlandse vestiging Hyundai-dealer Van Trigt failliet

De rechtbank van Dordrecht heeft gisteren de Oud-Beijerlandse vestiging van Hyundai-dealer Van Trigt failliet verklaard.

Van Trigt laat aan Automotive weten dat het zelf een faillissement heeft aangevraagd omdat het bedrijf niet kon voldoen aan ‘onredelijke eisen van de Rabobank Hoeksche Waard’.

Voor de zeven medewerkers wordt ontslag aangevraagd. Van Trigt heeft ook Hyundai-dealer vestigingen in Zuidland en Oostvoorne.

Volgens Atie van Loon-Monster, directrice van Van Trigt, heeft de Rabobank Hoeksche Waard eisen gesteld die niet in verhouding staan tot de hoogte van de aan Hyundai Van Trigt Oud-Beijerland verstrekte financiering. “Zij hebben daarmee feitelijk de financiering opgezegd. Wij hebben daarop zelf faillissement aangevraagd. Let wel: wij hebben geen achterstanden in betaling aan crediteuren en aan de belastingdienst.”

Mede doordat de Rabobank Hoeksche Waard al sinds de oprichting van de Hyundai-vestiging in 1997 fungeert als huisbankier, is de teleurstelling in de bank erg groot. Van Loon-Monster vindt dat banken best aanvullende zekerheden kunnen eisen, maar die moeten dan wel in verhouding staan tot de exploitatie. “In ons geval heeft de bank geëist dat we de negatieve exploitatie afdekken met aanvullende zekerheden en daar bovenop nog eens voor circa 500 duizend euro extra garanties afgeven. Zij noemen deze extra zekerheid ‘een stukje bank comfort’.”

De andere dealerschappen staan juridisch los van de vestiging in Oud-Beijerland van Van Trigt en hebben geen financieringen lopen bij de Rabobank. Bij de Rabobank is niemand bereikbaar voor een reactie.

(bron: automotive-online.nl)

Tagged under

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl