Ik heb het over Struijk en Scheek. Wie? Struijk en Scheek!

scheek-en-struikDaar stonden ze breed lachend in het zonnetje, met op de achtergrond een bloeiende struik, met rode bloemen. Het kon geen toeval zijn dat één van de twee zijn zin had gehad om daar de foto te nemen.

Of was die ander nou niet slim genoeg geweest? Het was een schattig gezicht. Of beter gezegd het was een foto van hoop. Ik heb het niet over Obama en Poetin. Ik heb het over Struijk en Scheek. Wie? Struijk en Scheek.

Struijk en Scheek zijn de benjamins van de Spijkenisse politiek. En misschien wel de Belhamels. Afgelopen week stonden ze breed lachend hand in hand in het Weekblad Spijkenisse. Struijk als lid van de PvdA en Scheek als lid van de VVD.

Het schijnt dat de complete D’66-fractie spontaan een orgasme kreeg van deze foto. Het paars komt eraan joelde van der Dussen door de krochten van het stadhuis. Zover wil ik niet gaan, maar ook ik was enigszins geroerd door de foto. Ik kan het ook nog niet over mijn hart verkrijgen de krant weg te doen. Deze 2 internetvrienden draag ik een warm hart toe, beiden! Tot dusver ontpoppen ze zich als het nieuwe elan van de gemeente politiek.

Laagdrempelig, benaderbaar, enthousiast en een gewillig oor. In korte tijd hebben de heren (samen met een paar anderen) de kloof tussen burger en politiek verkleint. En daar komt nu weer een nieuw initiatief bij. De twee gaan maandelijks publiekelijk via de het papieren weekblad met elkaar in debat. Ze gaan elkaar brieven schrijven. En het mooie is dat we deze brieven allemaal mogen lezen. Het schijnt dat een raadslid van D’66 heeft aangeboden persoonlijk de brieven te gaan brengen. Hij noemt dat “warm overdragen”.

Ik vind het geweldig. Ze nodigen de lezers uit tot reacties. En geloof me die zullen ze krijgen, vooral van de andere partijen. Al langere tijd keert de kiezer zich af van de gesettelde macht of van degene die de macht heeft. Er is weinig partij trouw en de groep zwevers in het electoraat is bij elke verkiezing groot. Het lijkt er op dat kiezers stemmen op basis van “oneliner politiek” of een krantenkoppenprogramma. Misschien waren het dit jaar wel de twitterverkiezingen. Partijstandpunten waren niet langer dan 140 tekens. Het is dan alleen maar goed dat de burger op diverse wijze wordt meegenomen in ideeën en beweegredenen van politici. Ik ben nieuwsgierig.

Marco

P.s. Stond Scheek nou voor een bos rode rozen?

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl