Internet, het plakbord voor de verkiezingen

internet01Het is alweer een maand geleden dat de gemeentelijke verkiezingen zijn geweest.

En nog 2 maanden tot de landelijke verkiezingen.

En ik ben heel veel nieuwe vrienden aan het maken. Alweer, want in de periode naar de gemeenteraadsverkiezingen had ik ook al zoveel nieuwe vrienden gekregen. Ik twitterde me wezenloos met kandidaat raadsleden, las veel opiniestukken op internet en allen gaven ze aan veel maatschappelijke instellingen te bezoeken en ideeën te hebben.

Voor de ploegen van de buurtpreventie, dierenopvang, verenigingen, de speeltuin, de pimpampetclub, de flierefluitmaarrondclub, de poepmaarinjebroekvereniging en weet ik veel allemaal, was het druk. Allen kregen bezoek van kandidaatsraadsleden. En het regende complimenten. Vooral via internetforums en twitter. Vooral om te laten zien dat ze er waren geweest en dat ze belangstelling had. En vooral belangstellig zouden houden……

Inmiddels is de drukte bij al die wijk, buurt en stadsverenigingen achter de rug en staan ze er weer alleen voor. En sommige ooit zo fanatieke twitterraars en bloggers zijn in het geheel niet meer te zien. Maar er is hoop. Er komen landelijke verkiezingen aan. En kijk daar de intensiteit van politieke twitteraars en bloggers neemt toe. Zelfs heertje Pechtold uit Wageningen pakt het na een lange aanwezigheid weer op, want ja er komen verkiezingen aan.

Maar ook de twitterdichtheid van politici op internet neemt toe. En sommige tweets worden door de pr man geschreven. Mijn twitterlijst “politiek” draait overuren en ik weet nu al zeker dat dit nog 2 maanden duurt. Daarna val ik in een zwart gat. En besef ik dat ik me weer heb laten meeslepen. Mijn nieuwe internet vrienden laten me dan vallen. De stemmen zijn geteld en is zie ze pas weer over 4 jaar.

En natuurlijk zijn er uitzonderingen. Er zijn enkelen die nog een goede en professionele interesse hebben (en hopelijk houden). Er zijn er ook die blijven twitteren en bloggen, maar de inhoud zal veranderen. Kijk naar de gebleven politieke bloggers. De oppositie wordt zuurder, de coalitietwitteraars verliezen hun realiteitszin.

Daarmee is internet voor de politiek meer een plakbord. Een medium van halen en brengen is het te weinig. Dus in tweede week van juni halen we gewoon de borden weer weg en doen we alsof er niets is gebeurd.

Marco

Op twitter: MVP1971

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl