Inzamelplan voor plastic van Cheyenne en Louelle werkt goed

plastic-hellevoet“Speelgoed, een sneeuwmachine en een fleecetrui”. Dit is geen verlaat verlanglijstje maar artikelen die volgens de leerlingen van de R.K.B.S.

De Sterrenwacht in Hellevoetsluis en wethouder Joosten kunnen worden gemaakt van gerecycled plastic.

Op de vraag van wethouder Joosten waarom je plastic apart moet houden antwoordde een leerling uit groep 4 dat een appel wel vies wordt en weggaat, maar plastic voor altijd blijft. Dat alle leerlingen zo goed op de hoogte zijn komt doordat de leerlingen van groep 8 van juf Gaby andere klassen les hebben gegeven over het belang van inzamelen van plastic verpakkingsafval.

Om iets te doen voor het milieu hebben de leerlingen van groep 8 allerlei inzamelacties voor plastic verzonnen. De beste drie inzamelplannen zijn gepubliceerd in het Groot Hellevoet. De lezers hebben vervolgens het inzamelplan van Cheyenne en Louelle verkozen tot beste en dit plan is dan ook uitgevoerd. Vandaar dat op donderdag 7 januari de papa’s, mama’s, oma’s, opa’s, tantes en buren tegen inlevering van een volle plastic zak met plastic verpakkingsafval een door de kinderen zelf gemaakte tekening ontvingen. In totaal zijn er maar liefst twee volle containers met plastic op deze dag ingezameld.

Omdat wethouder Joosten het zo’n goed en leuk idee van De Sterrenwacht vindt, was hij ook aanwezig, en hij kwam niet met lege handen. Alle kinderen van groep 8 ontvingen een knaloranje rugtas voor hun inzet en de hele school werd getrakteerd op saucijzenbroodjes, ze moesten dan wel beloven het plastic verpakkingsafval altijd in de wijkcontainer voor plastic te gooien.

Om de inzameling extra luister bij te zetten had Nedvang, de organisatie die verantwoordelijk is voor het inzamelen van plastic in Nederland, een 4 meter hoge opblaasbare Plastic Hero op het schoolplein gezet en ontvingen alle leerlingen een miniatuur versie als sleutelhanger.

 

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl