Jan Blankenspeld en lintjes in Hellevoetsluis

onderscheidingWoensdag 10 maart ontvangt de heer H. (Henk) Tamboer uit handen van burgemeester Corstiaan Kleijwegt de Jan Blankenspeld van de gemeente Hellevoetsluis tijdens de raadsvergadering van 10 maart.

Hij ontvangt deze ere-speld bij zijn afscheid als raadslid voor zijn grote inzet voor de Hellevoetse samenleving. Hij heeft maar liefst 32 jaar deel uitgemaakt van de gemeenteraad.

In 2007 is de heer Tamboer vanwege zijn verdiensten voor de Hellevoetse samenleving benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau.
De Jan Blankenspeld is een Hellevoetse onderscheiding die alleen in speciale gevallen wordt uitgereikt, het gaat om uitzonderlijke verdiensten voor de Hellevoetse samenleving. De beslissing voor de uitreiking ligt bij het college van burgemeester en wethouders.

Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende raadsleden

Woensdag 10 maart tijdens de laatste raadsvergadering heeft burgemeester Corstiaan Kleijwegt van de gemeente Hellevoetsluis een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan drie vertrekkende raadsleden. Zij ontvingen de onderscheiding, behorende bij lid in De Orde van Oranje-Nassau omdat zij twaalf jaar of langer deel uit hebben gemaakt van de gemeenteraad van Hellevoetsluis. Het gaat om de heer W.H.J. de Hoog (1995-2010) de heer K. Schaafsma (1998-2010)en de heer Y. Uzuner (1998-2010).

De heer De Hoog is van Inwonersbelang Hellevoetsluis. Hij was tevens fractievoorzitter en lid van de raadscommissie Algemene Zaken en Middelen. De heer Schaafsma had namens het CDA zitting in de raad. Hij was tevens fractievoorzitter en lid van de raadscommissie Algemene Zaken en Middelen. En de heer Uzuner was gemeenteraadslid namens de PvdA. Hij was tevens lid van de raadscommissie Wonen, Werk en Recreatie.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl