Jeugd beoordeelt speelruimte in Spijkenisse

westdijk3De gemeente Spijkenisse neemt de openbare speelruimte in de stad onder de loep. De gemeente wil weten of het aanbod aansluit bij de wensen van de jeugd.

Door middel van een enquête kunnen jongeren nu de speel-, sport-, en ontmoetingsplekken in Spijkenisse beoordelen en ideeën voor verbeteringen geven.

De gemeente heeft zelf alle speelplekken in kaart gebracht in de nota ‘Speelruimtebeleid 2010-2019’. Daaruit is gebleken dat in een aantal delen van de stad de speelruimtes erg druk bezocht worden, en dat voor kleine kinderen speelruimtes soms te ver weg liggen. De visie van de gemeente is bovendien dat de speelruimte moet aansluiten bij de wensen en behoeften van haar inwoners. De enquête onder de jongeren is de eerste stap om hier meer informatie over te krijgen.

Jongeren kennen hun eigen buurt zelf het beste en weten heel goed wat ze leuk en minder goed vinden aan de speelruimte in hun buurt. Via de enquête kunnen ze rapportcijfers geven aan onder andere de ligging, de mogelijkheden, de ruimte, de uitstraling en de gezelligheid. Ook kunnen ze aangeven wat beter zou kunnen.

De gemeente verwerkt de uitkomsten, samen met de gegevens uit de nota Speelruimtebeleid, tot een totaalbeeld van de speelruimte in Spijkenisse. Op basis van deze uitkomsten maakt de gemeente een plan van aanpak met concrete actiepunten. Bij de uitvoering hiervan zullen jeugd en omwonenden nauw worden betrokken.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl