Jeugdveiligheidsdagen trekt weer vele leerlingen

jeugdveiligheidsdagen2010-01De eerste dag van de jeugdveiligheidsdagen werd druk bezocht. Net als vorig jaar was het een prachtige zonnige dag, wat toch wel een belangrijk element is omdat alles buiten is.

De openingsact werd verzorgd door het korps mariniers, die, met een voertuig op rupsbanden, alle burgemeesters keurig op het terrein afleverden.

Hierna kon het traditionele vlaghijsen plaatsvinden. Vereniging Pinas verzorgde hierna de warming up.

De jeugdveiligheidsdagen zijn er voor jongeren van groep 8 uit de hele regio, ook vanuit Goeree Overflakkee doen scholen mee. De kinderen kunnen zo spelenderwijs van dichtbij bekijken welke organisaties allemaal voor onze veiligheid zorgen.
Er waren diverse demonstraties en de echte sportieveling kon een poging wagen de klimwand van het korps mariniers te beklimmen of een hindernisbaan bestormen. Het bouwterrein achter de stoep, bleek het uitgelezen gebied voor een rondje met het rupsvoertuig.

“Toch vreemd, dat we voor de veiligheidsdagen altijd genoeg moeders weten te strikken, zou het dan toch door de mannen in uniform komen?” grapte een aanwezige docent.

Ook dit jaar, alweer het zevende jaar, werd er gezorgd voor drinken en een verse oliebol voor de scholieren. De bloederige wonden en blauwe ogen werden vandaag niet veroorzaakt door ongevallen, de kinderen konden dit aan laten brengen door echte vakmensen in “nepverwondingen”, die normaal gesproken de LOTUS slachtoffers schminken.

Maandagavond vanaf 18:30 uur kan iedereen die het leuk vind dit spektakel eens met eigen ogen te bekijken, terecht aan de Groenoordweg 1 in Spijkenisse. Dinsdag is het terrein weer uitsluitend voor scholieren van groep 8 toegankelijk.

jeugdveiligheidsdagen2010-02jeugdveiligheidsdagen2010-03jvd2010jvd2010jvd2010

© Foto’s Cok de Coninck en Dion Meijer / VPinfo.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl