Jonge helden gezocht

Helden komen voor in verschillende soorten en maten. Bijvoorbeeld redders in nood, zij krijgen veel aandacht op televisie, iedereen kent ze. Elk jaar reikt de burgemeester een Koninklijke onderscheiding uit aan deze volwassenen, ook wel ‘lintjesregen’ genoemd.

Jonge helden komen meestal niet in de schijnwerpers te staan, terwijl zij zich wèl op een heel bijzondere manier inzetten voor anderen of voor de stad.

Door hen in het zonnetje te zetten wil de gemeente Spijkenisse de maatschappelijke betrokkenheid van jongeren onder de aandacht brengen. Want ook zij spelen een belangrijke rol in onze samenleving. Veel jongeren zijn positief ingesteld en zetten zich actief in voor hun omgeving. Spijkenisse is trots op deze helden en vindt dan ook dat zij een lintje verdienen!

Kent u zo’n jongere, tussen 6 en 20 jaar, die een bijzondere prestatie heeft verricht dit jaar? Die zich bijvoorbeeld op een speciale manier heeft ingezet voor de school, de wijk, voor een familielid, vriend of vriendin. Meld hem of haar dan voor 17 december aan voor het Jeugd- en Jongerenlintje 2013 via www.spijkenisse.nl/jongerenlintje , of per telefoon: (0181) 696 469.

Een jury beoordeelt wie de genomineerden zijn voor het lintje. Burgemeester Salet zet hem of haar in het zonnetje en reikt op maandag 07 januari het Jeugd- en Jongerenlintje uit tijdens de nieuwjaarsreceptie. Naast de onderscheiding ligt er ook een cadeau klaar voor de winnaars.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl