Jongeman (19) verdacht van poging doodslag op agent

politie05Er is een man aangehouden die wordt verdacht van poging doodslag cq poging zware mishandeling op een politieman.

De agent wilde zaterdag 24 juli jl. een scooterrijder controleren in Spijkenisse. De bestuurder stopte niet en er onstond een achtervolging waarbij gevaarlijke situaties ontstonden.

Tijdens de achtervolging schopte de bestuurder van de scooter naar de motoragent, kennelijk met het doel zich aan zijn aanhouding te onttrekken. Ook sneed hij de motoragent af en probeerde hem van de weg af te drukken. De motoragent is ten val gekomen in de Hurthstraat in Spijkenisse en raakte gewond. De bestuurder van de scooter wist te ontkomen.

Naar aanleiding van dit voorval werd door de afdeling Opsporing van district De Eilanden een onderzoek ingesteld naar de toen nog onbekende dader. Als gevolg van het tactisch onderzoek en afgelegde verklaringen van getuigen kon maandagochtend een 19 jarige inwoner van Spijkenisse worden aangehouden die wordt verdacht van poging doodslag en of poging zware mishandeling.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl