Jongen aangehouden na brandstichting

brandEen 17-jarige jongen uit Hekelingen is dinsdagavond rond elf uur aangehouden als verdachte van brandstichting.

Kort ervoor werd in de tuin van een woning aan de Jan Hoogstadlaan, een brand ontdekt.

Een stoel stond in de brand. Door brandweerpersoneel werd de brand geblust. Niemand raakte gewond.

Gealarmeerde politieagenten hebben vervolgens een 17-jarige jongen aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Een nader onderzoek wordt ingesteld naar zijn betrokkenheid bij overige branden.

De politie, die met tientallen agenten bezig is om de verdachten van een reeks branden op te pakken, roept de burgers op om alert te blijven.

Door de politie wordt zowel herkenbaar als door agenten in burger gesurveilleerd. Met deze intensieve aanpak gaat de politie onverminderd door, ondanks de aanhouding van de 17-jarige verdachte.

De politie sluit niet uit dat er meer brandstichters actief zijn, omdat er uit het onderzoek naar voren is gekomen dat er verschillende werkwijzen zijn.

De politie vraagt bewoners om iedere (bijna) brand, in te melden en wanneer er film- of foto-opnamen zijn gemaakt willen zij daar graag over kunnen beschikken.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl