Jongen wordt gedwongen bankpas en pincode af te geven in Spijkenisse

pinpasWoensdag 24 oktober even na half zes ’s avonds is een 15-jarige jongen gedwongen zijn bankpas en pincode af te geven en mee te gaan naar een pinautomaat op de Lenteakker in Spijkenisse. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

De dader volgde de 15-jarige jongen uit Spijkenisse vanaf zijn school aan het Pampasgras naar zijn huis.

In de steeg naast de woning sprak hij de jongen aan en dwong zijn bankpas en pincode afgeven. Onder bedreiging van een mes moest de jongen mee naar de pinautomaten aan de Lenteakker. De dader kon slechts een klein bedrag pinnen als gevolg van een laag saldo. Thuis belde de moeder van de jongen de politie.

Na de melding is de politie direct een onderzoek gestart. Daarbij zijn camerabeelden opgevraagd. Ook is direct het signalement getwitterd zodat mensen mee konden helpen uitkijken naar de dader. In reactie op het twitterbericht kwam een tip binnen van twee mannen die de verdachte hadden gezien. Helaas werd de verdachte op deze plek niet meer door de politie aangetroffen.

Signalement

Het gaat om een donker gekleurde man van ongeveer 17 jaar. Hij heeft zwart opgeschoren haar, een legergroene jas, grijze spijkerbroek en zwart glimmende Lanvin schoenen. De dader maakte gebruik van een zwarte herenfiets en droeg een zwarte Eastpak rugzak bij zich.

Getuigenoproep

Heeft u woensdagavond iets verdachts gezien of gehoord rondom Pampasgras/ Lenteakker? Herkent u de dader aan de hand van het signalement? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met de politie in Spijkenisse via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan ook via 0800-7000.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl