Jongetje (2) uit Spijkenisse komt om bij ongeluk

ambulance01Op de A37 is zondag, twee dagen na het verkeersongeval met het schoolbusje bij Erica, opnieuw een zwaar ongeluk geweest.

Een 2-jarig jongetje is zondag aan het begin van de avond aan zijn verwondingen overleden. Hij was naar het Sophiaziekenhuis in Zwolle vervoerd, net als zijn moeder (een 22-jarige vrouw uit Spijkenisse), die de auto bestuurde.

Hoe het met haar is, heeft de politie nog niet bekend gemaakt. In de auto zaten ook twee zusjes van de automobiliste, van 7 en 12 jaar. Zij komen eveneens uit Spijkenisse. Het 7-jarig meisje werd ook vervoerd naar Zwolle. Het 12-jarig meisje is naar het Scheper Ziekenhuis Emmen gebracht. Ook over de aard van hun verwondingen heeft de politie geen informatie.

Het ongeluk vond zondag omstreeks 11.30 uur plaats tussen het klaverblad Holsloot en de afrit Wachtum in Drenthe. De vrouw reed door onbekende oorzaak in een flauwe bocht rechtdoor, waardoor ze in de middenberm terecht kwam. Ze probeerde te corrigeren, waarbij de auto over de kop sloeg en in een droge sloot tot stilstand kwam.Een rijbaan van de A37 is zondag tot 13.45 afgesloten geweest.

De politie denkt niet dat dit ongeluk iets met gladheid te maken heeft. Dat was vrijdag met het ongeluk met het schoolbusje, waarbij vijf gewonden vielen, wel het geval. De buschauffeur raakte op de Ericasestraat de macht over het stuur kwijt. Hij busje gleed door en kwam via het talud vijf meter lager op de snelweg terecht.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl