Klachten over gladde entrees in Winkelhart Spijkenisse

gladde-tegelsVoor veel ingangen van de meer dan 200 winkels in het winkelcentrum in het hart van Spijkenisse liggen gladde tegels.

Bij regenval worden deze vloertegels spiegelglad waardoor winkelend publiek zich soms niet staande weten te houden of uitglijden door de gladheid van de tegels.

Ondanks dat er slechts een paar klachten bekend zijn bij de LPF vermoedt de partij dat veel uitglijders en valpartijen niet gemeld worden door het winkelend publiek. Na een serieuze klacht afgelopen weekend van een mevrouw die twee keer ernstig is gevallen door de spekgladde tegels is LPF-fractievoorzitter Marjan van den Heuvel samen met partijvoorzitter Jos van Tilburg op onderzoek uitgegaan.

Hoewel bij het toepassen van vloertegels in openbare gebieden eisen worden gesteld aan de slijtvastheid en de stroefheid van de vloertegel, lijken de huidige tegels in vochtige toestand te glad. Ook bij het Werk- en Zorgplein en de opgang van Uitplein naar Nieuwstraat en omgekeerd bij de trap, roltrap en lift liggen veel te gladde tegels.

Vaak wordt er in de praktijk pas iets ondernomen of daadwerkelijke maatregelen genomen als er iets (te) ergs is gebeurt, maar daar gaat de LPF uiteraard niet op wachten. Vooral ouderen zijn bijzonder kwetsbaar in dit soort situaties.

Middels schriftelijke vragen zal fractievoorzitter Marjan van den Heuvel aandringen op professioneel onderzoek vanuit de gemeente naar de (te) gladde vloertegels in het Winkelhart van Spijkenisse en elders in de stad.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl