Koninginnedag 2010 – Winnaars Popstars naar Spijkenisse

kim-popstarsNog een paar weken en dan is daar weer het volgende evenement van SpijkKids.

Voor de tweede keer organiseert SpijkKids de Koninginnedag in Spijkenisse samen met de Gemeente en de ondernemers in het Stadshart.

Koninginnedag 2010 wordt door Burgemeester Mirjam Salet traditioneel begonnen met de Aubade die om 09.00 uur plaats vindt op locatie van de weekmarkt Spijkenisse op de hoek
van de Marrewijklaan en de Breestraat (naast het postkantoor). Hier zal op een groot podium de Aubade plaatsvinden en treden de hele dag door diverse artiesten, voor jong en oud, op. Daarnaast is er vier maal een spectaculaire stuntshow. Als hoogtepunt heeft SpijkKids dit jaar Wesley, de winnaar van Popstars 2009/2010 weten te strikken voor het Koninginnedag podium.

Voor het volledige programma zie http://www.spijkkids.nl/koninginnedag
De muzikale begeleiding van de aubade zal dit jaar worden verzorgt door een 30-koppig koor van het Dutch Event Choir en muziekvereniging T.O.G.I.D.O. Dit geheel is zeer zeker de moeite waard om bij aanwezig te zijn. Wellicht is er zelfs nog een kleine oranje versnapering voor de aanwezigen.

De Burgemeester zal dit jaar de Koninginnedag 2010 officieel openen, aan het einde van de Aubade, door het ontkurken van een enorme champagnefles. Wat er uit deze fles komt is nog een verrassing, maar SpijkKids beloofd dat het de moeite waard is!!
In verband met het dertig jarig regeringsjubileum dit jaar van Koningin Beatrix, maakt één van de aanwezigen bij de Aubade (van 14 jaar en ouder) kans op een Iris cheque ter waarde van € 100,- die ter beschikking is gesteld door schoonmaakbedrijf en glazenwasserij ACW B.V. uit Hoogvliet.

De trekking en uitreiking vindt alleen plaats tijdens de voornoemde Aubade. U hoeft niets te doen om in aanmerking te komen……alleen maar aanwezig te zijn. De rest merkt u vanzelf. Het
evenemententerrein, waar de Aubade plaatsvindt, is voor publiek geopend vanaf 08.30 uur.
Uiteraard vindt ook de Kinderrommelmarkt plaats in het Centrum van Spijkenisse. Net zoals vorig jaar dienen kinderen (tot 18 jaar) zich vooraf in te schrijven – via de website van SpijkKids – om in aanmerking te komen voor een plaats. Wie dat niet doet, heeft geen plek en verkoop buiten de aangewezen vrijmarkt plaatsen is niet toegestaan. Het aantal plaatsen is zeer beperkt en kan je dus niet zomaar ergens gaan zitten. Inschrijving is mogelijk tot uiterlijk 17 april 2010!!

Verder maakt de Oranjemarkt uiteraard ook onderdeel uit van het geheel. Handelaren, bedrijven, stichtingen en verenigingen, maar ook degene die niet terecht kunnen op de Kinderrommelmarkt, kunnen zich op de website van SpijkKids via een internetformulier hiervoor inschrijven. De Oranjemarkt vindt plaats van 09.00 – 17.00 uur op de Marrewijklaan / Raadhuislaan.

De Jeugdbrandweer Spijkenisse is aanwezig en zal diverse demonstraties geven, maar ook
spelletjes organiseren voor de kinderen. Tevens is er bij de diverse horeca gelegenheden en op het Uitplein genoeg te doen of te beluisteren.

{BANNER}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl