Koninklijke onderscheiding voor Peter Belinfante

peterbelifante01Peter Belinfante, lid en plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Spijkenisse, heeft op woensdag 10 maart een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Burgemeester Mirjam Salet reikte de onderscheiding aan hem uit tijdens de afscheidsbijeenkomst van de ‘oude’ gemeenteraad.

De heer Belinfante is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter Belinfante was sinds september 1982 onafgebroken lid van de gemeenteraad van Spijkenisse. De heer Belinfante was bovendien sinds 2008 eerste plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad van Spijkenisse geweest.

De heer Belinfante is ook twintig jaar wethouder geweest in Spijkenisse. In de periode 1982 tot 1986 had hij sociale zaken, werkgelegenheid en volksgezondheid in zijn portefeuille. Van 1994 tot 2002 had de heer Belinfante de eerste vier jaar sociale zaken, werkgelegenheid, volksgezondheid en volkshuisvesting in zijn portefeuille; in de tweede periode ruimtelijke ordening, financiën en automatisering.

De heer Belinfante nam door zijn functie als wethouder en raadslid, deel aan diverse regionale besturen: de stadsregio, gemeenschappelijke regelingen, stichting bereikbaarheid Rijnmond, provinciaal overlegorgaan verkeersveiligheid en de bestuurlijke kamer vervoerregio.

In de periodes 1990 tot 1994 en 2005 tot 2010 was de heer Belinfante fractievoorzitter van de VVD in Spijkenisse. Tevens was hij voorzitter van de raadscommissie Ruimtelijke Ordening en Beheer. De heer Belinfante leidde ook hoorzittingen van deze raadscommissie met betrekking tot de Wet ruimtelijke ordening.

De heer Belinfante heeft zich de afgelopen 27 jaar ontwikkeld tot een gedreven, inhoudelijk deskundig en vasthoudend bestuurder. Hij heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Spijkenisse tijdens de groeikernfase, maar ook aan ontwikkelingen op het gebied van volksgezondheid, zoals bij de realisatie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in de tachtiger jaren. Als wethouder Ruimtelijke Ordening heeft hij bijgedragen aan de transformatie van het uit de jaren tachtig stammende stadscentrum van Spijkenisse.

{BANNER}

Peter BelifantePeter BelifantePeter BelinfanteDag stoel© Foto’s Cok de Coninck / VPinfo.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl