Kwaliteitscertificaat voor schuldhulpverlening Spijkenisse

De gemeente Spijkenisse heeft een kwaliteitscertificaat voor schuldhulpverlening behaald. Vrijdag 21 december ontving wethouder Dirk van der Schaaf dit certificaat uit handen van certificeringinstantie Kiwa Nederland. Organisaties die aan de zogenaamde norm NEN 8048-1 voldoen, volgen een vaste werkwijze en worden hierbij voortdurend gemonitord.

Dit komt de kwaliteit en professionaliteit van de schuldhulpverlening ten goede. Spijkenisse is de derde gemeente in Nederland die dit certificaat heeft behaald.

Goede schuldhulpverlening is belangrijk. De afgelopen jaren is de schuldenproblematiek in Nederland toegenomen. Steeds meer mensen doen een beroep op schuldhulpverlening. Het is voor zowel mensen met schulden als voor de schuldeisers van belang dat schuldsituaties zo snel mogelijk worden opgelost. Hiervoor kunnen inwoners van Spijkenisse met schulden terecht bij de gemeente.

Kwaliteitsnorm NEN 8048-1

De norm NEN 8048-1 stelt eisen voor schuldhulpverleningsorganisaties. Organisaties die aan deze norm voldoen kennen een betrouwbaar en transparant schuldhulpverleningsproces. Binnen de gemeente Spijkenisse is het proces vereenvoudigd, verbeterd en vastgelegd in een handboek voor medewerkers. Hiernaast is via een speciaal computersysteem de voortgang van een dossier gemakkelijk te volgen. De certificering op basis van de norm NEN 8048-1 leidt tot transparantie en verdere professionalisering van de sector.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl