Kwaliteitsimpuls voor ’t Kleine Strandje

hellevoetsluis-kleine-strandjeHet kleine Strandje aan de Nieuwe Zeedijk in Hellevoetsluis ondergaat momenteel een metamorfose.

De werkzaamheden die inmiddels gestart zijn, zullen de kwaliteit van de buitenruimte van ’t Kleine Strandje verbeteren. De gemeente Hellevoetsluis geeft daarmee uitvoering aan het eerste deel van het schetsontwerp voor dit gebied dat de afgelopen maanden is uitgewerkt en aanbesteed.

De gemeente richt De Nieuwe Zeedijk opnieuw in zodat het er aantrekkelijker uit komt te zien en bovendien beter aansluit bij het gebruik. Zo komt er onder andere een wandelgedeelte met bankjes en een trap naar het strand, komen er voorzieningen om de fietsen neer te zetten en is er straks ruimte om aan de zijde van de vestinggracht de auto te parkeren. Ook wordt de Nieuwe Zeedijk opnieuw bestraat. Architectenbureau RRog heeft het schetsontwerp gemaakt en de gemeente geadviseerd over de verbetering van de kwaliteit van de buitenruimte.

Verkeersoverlast

Door de werkzaamheden zal wel enige overlast ontstaan voor het verkeer naar het westelijk deel van de Vesting. Zeker omdat de brug over de Haaven momenteel nog niet operationeel is. De toegang blijft gewaarborgd doordat het verkeer via voorzieningen over de Nieuwe Zeedijk zal worden geleid.

De verwachting is dat de werkzaamheden half juni geheel zijn afgerond, zodat tijdens de zomer nog meer genoten kan worden op en rond ’t Kleine Strandje.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl