Kwartfinale 16e Nationale Voorleeswedstrijd in Bibliotheek Spijkenisse

kinderen-lezenOp Woensdagavond 17 maart vindt in Bibliotheek Spijkenisse de kwartfinale van de 16e Nationale Voorleeswedstrijd plaats.

Voorleeskampioenen vanuit de hele regio gaan uitmaken wie er doorgaat naar de halve finales.

De jury, bestaande uit o.a. burgemeester Salet, beslist wie het beste is. Het belooft een spannende avond te worden.

De voorleeskampioenen uit de hele regio lezen een fragment voor uit hun favoriete kinderboek. Ook dit jaar zijn de boeken van Jacques Vriens en Francine Oomen weer erg populair. De leerlingen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, zijn al in het bezit van de titel ‘Voorleeskampioen van de school’ en van de stad, maar strijden nu om één van de drie plaatsen in de provinciale finale.

Wie er door gaan naar de halve finale ligt in de handen van een deskundige jury, die vooral zal letten op tekstbegrip, tempo, stemgebruik en contact met het publiek. De kampioenen van de regionale kwartfinale gaan naar de ‘provinciale finale van Zuid-Holland’ die plaatsvindt op woensdag 14 april in het Bibliotheektheater van Bibliotheek Rotterdam. Wie zich de uiteindelijke voorleeskampioen van Nederland mag noemen wordt beslist tijdens de landelijke finale: woensdag 19 mei 2010 in Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht.

{BANNER}

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl