La fête de Brielle

parijsVan vrijdag 1 juli tot en met zondag 4 juli is Brielle in de ban van de 97e editie van ’s werelds beroemdste wielerevenement de Tour de France.

Reden voor Brielle om van deze legendarische gebeurtenis een geweldig feest te maken. Kom vanuit Brielle uw favoriet aanmoedigen en geniet van La Fête de Brielle: een feest in Franse sferen!

De liefhebbers van wielrennen en historisch Frankrijk komen in het weekend van 2, 3 en 4 juli in Brielle volop aan hun trekken. Rondom Le Grand Départ Rotterdam wordt Brielle deze drie dagen omgetoverd tot een heuse Franse stad. Citymarketing Brielle heeft een verrassend programma gemaakt voor dit weekend. Het programma van La Fête de Brielle biedt jong, maar óók oud gedurende de Tourdagen veel ontspanning en vermaak! Is het niet dankzij de verschillende festiviteiten, dan wel dankzij de knusse Franse sfeer in de binnenstad.

Een kleine greep uit het aanbod van activiteiten:
Op vrijdag 2 juli vindt de start plaats middels de formele opening op de Markt door de Burgemeester. Kinderen kunnen op deze dag genieten van een speurtocht met Asterix en Obelix, een prijs winnen met de kleurplatenwedstrijd of speurtocht en wegdromen met het poppentheater Prins Joris. Voor de ouders geeft de Brielse entourage al het eerste vakantiegevoel.

Zaterdag 3 juli staat vooral in het teken van gezond leven en bewegen. Stichting Wielercomité Toerfietsers Rijnmond – officieel partner van de Tour de France – organiseert het evenement ‘Le Tour de Rotterdam’: een mega-toerfietsspektakel waarbij het Tourgevoel zelf ervaren kan worden door deel te nemen aan een van de gezellige toerfietstochten.

Op zondag 4 juli zullen er vele plaatsen zijn waar de wielrenners van de Tour de France bekeken kunnen worden op Voorne-Putten. Hier is het mogelijk de Tour de France te beleven en uw favoriet aan te moedigen. De winkels in de binnenstad zijn op deze zondag geopend.

Het speciale gevoel dat bij Frankrijk hoort, krijgt u gedurende het gehele weekeinde bij het Montmartre rondom de Catharijnekerk en de nostalgische kermis. Genieten van gastvrijheid in zuidelijke stijl kunt u met het wijnproevenement of in een van de vele cafés of restaurants in Brielle. Op culinair gebied verstaan de koks in de Brielse etablissementen hun vak.
De gezellige vestingstad met haar vele boetiekjes biedt bovendien de gezelligheid van winkelen, zeker wanneer u op zoek bent naar leuke kleding, meubels, antiek of boeken. De winkels zullen het gehele weekend geopend zijn; op zondag van 12.00 – 17.00 uur.

Naast dit alles biedt Brielle de mogelijkheid om in knusse Franse sferen de Tourdagen door te brengen met een goed aanbod accommodaties. Overnachten kunt u dan ook naar keuze: op een camping, in een hotel of ‘chambre d’hotes’. Met La Fête de Brielle en alles wat Brielle te bieden heeft, mág u deze stad zeker dit weekeinde eenvoudigweg niet overslaan!

Het gehele programma van La Fête de Brielle kunt u vinden op www.lafetedebrielle.nl / www.brielle.nl of breng een bezoek aan de VVV Brielle | Turfkade 18, 3231 AR Brielle | tel: 0181 472662 | e-mail: brielle@vvvzhe.nl

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl