Langdurigheidstoeslag kan aangevraagd worden

geld01Inwoners die drie jaar of langer een inkomen hebben gehad op het niveau van een bijstandsuitkering kunnen een langdurigheidstoeslag aanvragen.

Ook mensen die drie jaar of langer volledig arbeidsongeschikt zijn, kunnen in aanmerking komen voor deze toeslag. De langdurigheidstoeslag geldt uitsluitend voor mensen tussen de 21 en 65 jaar oud.

Jaarlijks stuurt de gemeente Spijkenisse aanvraagformulieren aan die inwoners waarvan de gemeente denkt dat zij in aanmerking komen voor de langdurigheidstoeslag.

Wie een bijstandsuitkering, een algemene nabestaandenuitkering (Anw) of een IOAW- of IOAZ-uitkering heeft, kan in aanmerking komen voor de langdurigheidstoeslag.

Ook volledig arbeidsongeschikten die voor meer dan 80% zijn afgekeurd kunnen recht hebben op de toeslag. Tenslotte kunnen mensen die alleen alimentatie ontvangen, in aanmerking komen. De toeslag wordt één keer per jaar verstrekt en moet ieder jaar opnieuw aangevraagd worden.

De bedragen van de langdurigheidstoeslag voor het jaar 2010 zijn:

– alleenstaande: 351 euro

– alleenstaande ouder: 449 euro

– gehuwden of samenwonenden: 500 euro

Wie in aanmerking denken te komen voor de toeslag moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mag bijvoorbeeld het spaargeld niet hoger zijn dan 10.960 euro voor gehuwden en een alleenstaande ouder. Voor een alleenstaande geldt een maximum van 5480 euro.

Wie geen aanvraagformulier heeft ontvangen maar wel recht denkt te hebben op deze toeslag, kan een aanvraagformulier halen op het Werk- en Zorgplein, Uitstraat 8-18. Het aanvraagformulier is ook te vinden in het Digitaal Loket op www.spijkenisse.nl. Voor meer informatie kan gebeld worden met de afdeling BIS via tel. 0181-696580.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl