Lange straffen na ripdeal

ripdealTwee mannen zijn in hoger beroep veroordeeld tot celstraffen van 18 en 21 jaar voor een dubbele moord in Spijkenisse. Het gerechtshof acht beide mannen schuldig aan een uit de hand gelopen ripdeal in een huis aan de Ristervoorde.

De moorden werden gepleegd in mei 2006. Slachtoffers waren de bewoner van het huis, de 55-jarige zanger José Ebertos en een 46-jarige Colombiaan.

De straffen in de zaak zijn hoger dan de rechtbank eerder had opgelegd. Die veroordeelde de 18-jarige verdachte tot 15 jaar cel. De 28-jarige werd vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Justitie had tegen beide mannen 22 jaar geëist.

Het hof vindt, anders dan de rechtbank, ook bewezen dat de mededader aan de ripdeal heeft meegedaan. Hij heeft het vuurwapen meegenomen en de slachtoffers doodgeschoten. De jongste verdachte nam het initiatief tot de ripdeal.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl