Leerlingen Angelus Merula doen maatschappelijke stage burenhulpcentrale

maat-stageZestien leerlingen van het Penta College Angelus Merula hebben een maatschappelijke stage gedaan voor de burenhulpcentrale in de wijk Schenkel.

De leerlingen hebben bekeken waarom er nog weinig gebruik gemaakt wordt van de burenhulpcentrale, terwijl zij denken dat er wel veel behoefte aan is.

De partners van de burenhulpcentrale zijn De Leeuw van Putten, Maasdelta, Woonbron Spijkenisse, de Vrijwilligerscentrale van de gemeente Spijkenisse, SWO Spijkenisse en de Anbo Spijkenisse. De burenhulpcentrale brengt bewoners van Schenkel die een hulpvraag hebben, in contact met mensen die zich aangemeld hebben voor dit vrijwilligerswerk. Ook deze mensen wonen in de wijk Schenkel. De leerlingen: “Wij kwamen er achter dat er nog niet zoveel gebruik gemaakt werd van de burenhulpcentrale, terwijl er wel degelijk vraag naar is. De reden dat er zo weinig gebruik van gemaakt wordt is waarschijnlijk omdat mensen niet durven of willen bellen, aangezien ze andere mensen niet lastig willen vallen of omdat ze denken dat er toch niets aan hun hulpvraag gedaan wordt. Dit is jammer want juist hiervoor is de burenhulpcentrale.” De leerlingen zijn de wijk in gegaan om foto’s te maken van wat zij denken dat burenhulp is, zoals helpen in de tuin, een brief posten, boodschappen doen, de hond uitlaten, voor iemand koken, helpen bij computerproblemen, bij het instellen van de tv of telefoon of hulp bij het indraaien van lampen. Daarnaast hebben zij bewoners geïnterviewd of zij de burenhulpcentrale kennen en om te vragen of ze er zelf aan mee zouden willen werken.

De leerlingen hebben ook klussen uitgevoerd om zelf te ervaren hoe het is om iets voor een ander te doen. Ze hebben onkruid gewied bij achterpaden en hebben een aantal bewoners geholpen met klusjes in en om het huis. Tenslotte hebben zij een gesprek gehad met woningcorporatie de Leeuw van Putten over hun bevindingen.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl