Lezing natuurfotografie door Wilco Dragt

wilco-dragtOp woensdag 14 april is er een natuurfotografielezing, gegeven door Wilco Dragt, in het Milieu Huis. De aanvang is om 20.00 uur en de lezing eindigt rond 22.30 uur.

Deze lezing is de tweede van het jaar uit een serie van vijf lezingen, die gedurende 2010 door verschillende natuurfotografen gegeven worden.

Tijdens de lezing zal hij foto’s laten zien die gemaakt zijn in zowel binnen – als buitenland, aangevuld met verhalen over techniek en de omstandigheden tijdens het maken van de foto’s. Verder is er ook de mogelijkheid om met de fotograaf van gedachten te wisselen of vragen te stellen.

Wilco Dragt (1960) is parttime freelance natuurfotograaf, met als specialisatie landschapsfotografie. Hij fotografeert vanaf begin 2007. In zijn beelden is hij vaak op zoek naar sfeer en eenvoud. In de beginjaren werkte hij veel in de directe omgeving van zijn woonplaats Arnhem, waar voor een (beginnend) landschapsfotograaf veel mogelijkheden zijn: de Veluwe is vlakbij en ook de rivierlandschappen van de Rijn, IJssel en Waal liggen binnen handbereik. Hoewel het werkterrein inmiddels ook buiten de provincie Gelderland en zelfs buiten Nederland ligt, blijft de eigen omgeving altijd trekken.

Bij meerdere internationale en nationale fotowedstrijden zijn beelden van Wilco met ereplaatsen onderscheiden.
Inmiddels is zijn werk in de eerste tijdschriften verschenen. Het beeldmateriaal omvat naast landschappen ook andere onderwerpen: flora, reisreportages en natuurbeleving en -recreratie.

Een voorproefje kanu nemen op zijn website: http://www.wilcodragt.nl

Het Milieu Huis is om 19.30 open, de lezing begint om 20.00 uur.

Werk mee aan VPinfo

VPinfo is op zoek naar medewerkers om haar website nog actueler te maken. Ben jij handig met je "digitale pen"? Weet jij wat inwoners van Voorne-Putten willen lezen? Belangstelling voor lokale politiek of activiteiten in jouw gemeente? Meld je dan aan als medewerker. Stuur een mail naar redactie@vpinfo.nl